Alles over de nieuwe economie onder één dak.

American Express en Santander gaan RippleNet gebruiken voor transacties tussen Amerika en Verenigd Koninkrijk

Peter Slagter
Peter Slagter

American Express, Santander, en Ripple gaan samenwerken om transacties tussen Amerika en het Verenigd Koninkrijk sneller en goedkoper te maken. Mogelijk gaat Ripple's eigen cryptomunt (XRP) in dit verband later ook een rol spelen.

Adoptie Ripple

Zowel Santander als Mastercard waren al klant van Ripple. Ze gebruiken allebei het product xCurrent om grensoverschreidende betalingen makkelijker te maken. Dat beide bedrijven ook gebruik zouden gaan maken van RippleNet lag daarom in lijn met de verwachtingen.

Marc Gordon, bestuurder bij American Express: “De samenwerking met Ripple en Santander representeert de volgende stap in onze blockchain-reis. Het verbetert de manier waarop we geld over de wereld (ver)sturen.”

Volgens Ripple's CEO Brad Garlinghouse gaat deze nieuwe samenwerking een hoop problemen oplossen voor zakelijke gebruikers: “We zetten een enorme stap door met American Express en Santander samen te werken. Het lost problemen op die zakelijke klanten ervaren met internationale betalingen. Transacties die voorheen dagen in beslag namen, zijn nu in realtime afgewikkeld.”

Veelgehoord kritiek op Ripple is dat adoptie van producten van het bedrijf geen betekenis heeft voor hun eigen cryptomunt, XRP. Daar kan volgens Marcus Treacher verandering in komen: “Het gebruik van XRP als valuta komt later in beeld”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.