Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Banenmarkt cryptovaluta en blockchain onverminderd sterk

Peter Slagter
Peter Slagter

De interesse van zowel werkgevers als werkzoekenden in banen gerelateerd aan blockchain en cryptovaluta blijft onverminderd sterk. Afgelopen maand rapporteerde Glassdoor een stijging van 300% van het aantal openstaande vacatures. 

De cijfers van Indeed zijn iets minder indrukwekkend. Zoekopdrachten naar banen die te maken hebben met bitcoin, blockchain, en cryptovaluta zijn met 3% gedaald van oktober 2017 tot oktober 2018. In dezelfde periode is de interesse van werkgevers hierin met 25,49% gestegen.

Raj Mukherjee, senior VP bij Indeed: "While over the last few years Indeed saw a steady rise in job seeker interest for roles related to cryptocurrency, our data shows that job searches for these roles really picked up around the time when the cost of bitcoin was at its highest. Since then job seeker interest has gone down, but still remains strong."

Glassdoor kwam vorige maand ook met een rapport over de banenmarkt. Zij zagen tussen augustus 2017 en augustus 2018 een stijging van 300% van het aantal blockchain-vacatures in Amerika. Het mediaan salaris steeg met 61,8% naar $84.884 per jaar voor aan blockchain gerelateerde functies.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.