Alles over de nieuwe economie onder één dak.

De bitcoin-rat is terug en zet Alan Greenspan in de kijker

Peter Slagter
Peter Slagter

Artiest en hedgefondsmanager Nelson Saiers heeft z'n bitcoin-rat weer eens uit de schuur gehaald. Hij wordt vlakbij het Eccles-gebouw neergezet, het hoofdkwartier van de Amerikaanse Federal Reserve. Zijn doelwit: Alan Greenspan, die daar getuigde een "fout" gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

Regionaal Bitcoin

De plek waarop de rat is neergezet is niet uit de lucht komen vallen. Saiers heeft deze plek uitgekozen omdat het de plek is waar Alan Greenspan getuigde een “fout” gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

Saiers gelooft dat het statement van Greenspan bewijst dat Greenspan Amerika moedwillig naar de financiële crisis in 2008 heeft geleid. De rat draagt daarom een marker van Greenspan en een tekstballon waarin de tekst “Ik heb een fout gemaakt” staat. Saiers:

“Gegeven het feit dat we ons midden in de grootste financiële crisis van de afgelopen 70 jaar bevonden, was het een beetje laat voor de leider van de Fed om zich dat te realiseren. Ik kom daar op deze manier graag nog eens op terug.”

Het is goed mogelijk dat we de rat binnenkort ook buiten Amerika kunnen bewonderen. Saiers denkt eraan om zijn kunstwerk te installeren in de buurt van de Britse centrale bank. Deze bank is in Saiers ogen speciaal omdat Satoshi Nakamoto eraan refereert in het eerste bitcoin-block.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.