Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

De bitcoin-rat is terug en zet Alan Greenspan in de kijker

Peter

Artiest en hedgefondsmanager Nelson Saiers heeft z'n bitcoin-rat weer eens uit de schuur gehaald. Hij wordt vlakbij de Eccles Building neergezet, het hoofdkwartier van de Amerikaanse Federal Reserve. Zijn doelwit: Alan Greenspan, die daar getuigde een "fout" gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

Net als vorige keer zit er weer een duidelijke gedachte achter de actie van Saiers. Hij heeft deze plek uitgekozen omdat het de plek is waar Alan Greenspan getuigde een "fout" gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.

Saiers gelooft dat het statement van Greenspan bewijst dat Greenspan Amerika moedwillig naar de financiële crisis in 2008 heeft geleid. De rat draagt daarom een marker van Greenspan en een tekstballon waarin "I made a mistake" staat.

Saiers: "Given we were in the midst of the biggest financial crisis in 70 years it was a bit late for the guy who led the Fed to come to this realization. Hence why I’m late to ‘trick or treat’ the Fed."

Het is goed mogelijk dat we de rat binnenkort ook buiten Amerika kunnen bewonderen. Saiers denkt eraan om zijn kunstwerk te installeren in de buurt van The Bank of England. Deze bank is in Saiers ogen speciaal omdat Satoshi Nakamoto eraan refereert in het eerste bitcoin-block.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/the-giant-bitcoin-rat-is-back-and-this-time-its-after-alan-greenspan.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.