De bitcoin-rat is terug en zet Alan Greenspan in de kijker
Artiest en hedgefondsmanager Nelson Saiers heeft z'n bitcoin-rat weer eens uit de schuur gehaald. Hij wordt vlakbij het Eccles-gebouw neergezet, het hoofdkwartier van de Amerikaanse Federal Reserve. Zijn doelwit: Alan Greenspan, die daar getuigde een "fout" gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.
De plek waarop de rat is neergezet is niet uit de lucht komen vallen. Saiers heeft deze plek uitgekozen omdat het de plek is waar Alan Greenspan getuigde een “fout” gemaakt te hebben tijdens zijn tijd bij de centrale bank.
Saiers gelooft dat het statement van Greenspan bewijst dat Greenspan Amerika moedwillig naar de financiële crisis in 2008 heeft geleid. De rat draagt daarom een marker van Greenspan en een tekstballon waarin de tekst “Ik heb een fout gemaakt” staat. Saiers:
“Gegeven het feit dat we ons midden in de grootste financiële crisis van de afgelopen 70 jaar bevonden, was het een beetje laat voor de leider van de Fed om zich dat te realiseren. Ik kom daar op deze manier graag nog eens op terug.”
Het is goed mogelijk dat we de rat binnenkort ook buiten Amerika kunnen bewonderen. Saiers denkt eraan om zijn kunstwerk te installeren in de buurt van de Britse centrale bank. Deze bank is in Saiers ogen speciaal omdat Satoshi Nakamoto eraan refereert in het eerste bitcoin-block.
Over de auteur
Steun
LekkerCryptisch wordt gesteund door:
-
Bitvavo: Trade the Future
-
Maven 11 Capital: Investeren in de toekomst
-
Bitcoin Meester: Veilig en snel Crypto kopen en verkopen
-
AMDAX: Hét handelshuis voor de serieuze cryptobelegger
-
Dutch Blockchain Coalition: Connect & create
- BLOX: Dé Nederlandse crypto-app
Meer nieuws
-
Automatisch bitcoin sparen: voor grote én kleine bedragen
-
Ons geld is stuk: zó kan bitcoin onderdeel van de oplossing zijn
-
Race naar beneden: bitcoin aankopen en bewaren zonder kosten
-
Binance wereldwijd onder vuur: ‘hun gedrag wijkt af van andere spelers’
-
Bitcoin Meester brengt bitcoin naar voetbalclub AZ en hockeykampioen HC Bloemendaal
-
Bitcoin in slow motion: tijd tussen twee blocks op hoogste niveau sinds 2010