Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP

Peter Slagter
Peter Slagter

In een periode dat bitcoin naar een jaarlijks dieptepunt bewoog, geeft de belangrijkste aandelenbeurs van Zwitserland groen licht voor 's werelds eerste Exchange Traded Product (ETP) die de koers van meerdere cryptovaluta volgt. 

Exchange

De handel in ‘Amun Crypto ETP’ start volgende week op de Six-exchange in Zurich. Het product volgt een index gebaseerd op vijf grote cryptovaluta: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, en Litecoin.

Hany Rashwan, mede-oprichter en CEO van Amun, een fintech-bedrijf uit Londen, stelt dat de ETP aan strikte standaarden voldoet: “De Amun ETP geeft institutionele beleggers een manier om blootgesteld te worden aan cryptovaluta, zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven te regelen. Ook kleine beleggers die buitengesloten zijn van cryptocurrency exchanges kunnen op deze manier toch profiteren van de cryptomarkt.”

Twee concurrenten, CoinShares en Greyscale, bieden al producten aan om in cryptovaluta te investeren, maar die zijn gekoppeld aan één munt en zijn juridisch anders opgebouwd. De ETP wordt verhandeld onder het symbool HODL, een voor crypto-investeerders inmiddels bekende afkorting: "hold on [for] dear life".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.