Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP

Peter Slagter
Peter Slagter

In een periode dat bitcoin naar een jaarlijks dieptepunt bewoog, geeft de belangrijkste aandelenbeurs van Zwitserland groen licht voor 's werelds eerste Exchange Traded Product die de koers van meerdere cryptovaluta volgt. 

De handel in de Amun Crypto ETP start volgende week op de Six-exchange in Zurich. Het product volgt  een index gebaseerd op vijf grote cryptovaluta: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, en Litecoin.

Hany Rashwan, mede-oprichter en CEO van Amun, een fintech-bedrijf uit Londen, stelt dat de ETP aan strikte standaarden voldoet: "The Amun ETP will give institutional investors that are restricted to investing only in securities or do not want to set up custody for digital assets exposure to cryptocurrencies. It will also provide access for retail investors that currently have no access to crypto exchanges due to local regulatory impediments."

Twee concurrenten, CoinShares en Greyscale, bieden al producten aan om in cryptovaluta te investeren, maar die zijn gekoppeld aan één munt en zijn juridisch anders opgebouwd. De ETP wordt verhandeld onder het symbool Hodl, een voor crypto-investeerders inmiddels bekende afkorting: "hold on for dear life".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.