Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Eerste security tokens gekoppeld aan goud en zilver binnenkort op Malta Digital Exchange (MDX)

Peter

Canamex Gold Corporation heeft een overeenkomst getekend met de Malta Digital Exchange (MDX). Het bedrijf mag security tokens uitgeven die aan edelmetalen gekoppeld zijn. Het is de eerste keer dat security tokens op deze manier worden ingezet.

Canamex Gold Corporation en MDX hebben een zogeheten Memorandum of Understanding getekend. Het vertegenwoordigt de intentie van Canamex om de security tokens uit te geven, en de intentie van MDX om de handel ervan te faciliteren. Het zouden de eerste aan edelmetalen gekoppelde security tokens met een officiële licentie van een overheid.

Het nieuws komt een maand na de lancering van Malta's eerste institutional grade security token platform. Dit platform gebruikt technologie van Paritech, en heeft een licentie ontvangen van de Malta Financial Services Authority

Het concept van tokens die zijn gekoppeld aan goud of zilver is niet nieuw. Verschillende bedrijven, zoals GOLDX, hebben vergelijkbare diensten geleverd. Zelfs de overheid van Rusland heeft een paar maanden geleden een soortgelijk concept besproken. Wat dit nieuws uniek maakt is dat er gebruik gemaakt wordt van security tokens.

Security tokens moeten voldoen aan strikte standaarden die door de overheid vastgesteld worden. Zo wordt het bedrijf dat de tokens uitgeeft doorgelicht, en moet er inzicht worden gegeven in processen gerelateerd aan financiën en bestuur. Het zou mooi zijn als Malta op deze manier de toon zet voor de adoptie van security tokens.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.securities.io/malta-to-have-first-gold-back-security-token/.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.