Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Metropolitan Commercial Bank gaat samen met Crypto.com Visa-betaalkaarten uitgeven in Amerika

Peter

De in New York gevestigde Metropolitan Commercial Bank gaat het samen met Crypto.com makkelijker maken om te betalen met cryptovaluta in Amerika. Ze gaan prepaid-betaalkaarten uitgeven die overal werken waar Visa geaccepteerd is.

De New Yorkse bank gaat samenwerken met Foris Inc., een affiliate van wallet provider Crypto.com. De betaalkaart kan direct op veel plekken gebruikt worden, omdat hij in samenwerking met Visa wordt uitgegeven. Dit type betaalkaart is eerder succesvol gelanceerd in Singapore.

Als gebruiker hoef je niets te betalen voor het hebben van de betaalkaart; er zijn geen jaarlijkse of maandelijkse kosten aan verbonden. Je betaalt ook niets voor het gebruik ervan bij een geldautomaat. Tijdens de betaling bij een winkel wordt de gekozen munt direct naar fiatgeld omgezet.

Betaalkaarten kunnen worden gereserveerd, maar niet zonder door een KYC-proces heen te gaan. Volgens een persbericht zijn er meer dan 100.000 kaarten gereserveerd. Vanuit de bijbehorende wallet moet het mogelijk zijn om het gebruik van de kaart en erop opgeslagen geld te beheren.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://news.bitcoin.com/the-daily-us-bank-to-issue-crypto-cards-coinbase-updates-wallet/.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.