Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

39-jarige Amerikaan tot 5 jaar cel voor bedriegen ICO-investeerders

Peter

Maksim Zaslavskiy gaat voor maximaal 5 jaar de cel in. Hij heeft ponzifraude gepleegd middels twee ICO's die hij in 2017 heeft opgezet: REcoin en DRC World. Zaslavskiy bekende deze week schuld voor een rechtbank in New York.

In september 2017 werden de ICO's van Zaslavskiy een halt toegeroepen door de SEC. REcoin werd door Zaslavskiy neergezet als "the first ever cryptocurrency backed by real estate", en DRC World zou toegang geven tot een exclusieve club, waar investeerders toegang zouden hebben tot tokens die gekoppeld zouden zijn aan diamanten.

De FBI is op basis van de aantijgingen van de SEC op onderzoek uit gegaan. De conclusie: vanuit zowel REcoin als DRC World werden "waardeloze certificaten" verkocht.

Het mondde uit op een zwaarbevochten rechtzaak waarin voor het eerst een ICO terecht stond op basis van aanklachten van de SEC. Voordat Zaslavskiy tot een bekentenis overging, heeft hij poging gedaan om de autoriteit van de SEC over ICO's in twijfel te trekken. Daar was de rechter niet bijzonder van onder de indruk: "simply labeling an investment opportunity as ‘virtual currency’ or ‘cryptocurrency’ does not transform an investment contract—a security—into a currency."

De definitieve uitspraak van de rechtbank volgt over enkele maanden. Er loopt ook nog een civiele zaak tegen Zaslavskiy.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cryptovest.com/news/ico-issuer-faces-up-to-five-years-in-jail-over-defrauding-investors/.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.