Alles over de nieuwe economie onder één dak.

CEO grootste bank Rusland: grootschalige adoptie blockchain waarschijnlijk binnen 1-2 jaar

Peter Slagter
Peter Slagter

Herman Gref, de CEO van Sberbank, verwacht dat grootschalige adoptie van blockchaintechnologie binnen 1 tot 2 jaar op gang komt. Sberbank is de grootste bank van Rusland, en de op 2 na grootste bank van Europa.

Adoptie

Gref stelt dat “de vele toepassingen” van blockchaintechnologie in de nabije toekomst tot uiting komen, ondanks dat de hype rondom blockchain wat is afgenomen. In zijn eigen woorden: “De hype rondom de technologie is voorbij, en het is het stadium van (industriële) ontwikkeling ingegaan. De technologie heeft een of twee jaar nodig om op industriële schaal toegepast te worden.”

Gref staat nog achter zijn uitgesproken verwachting dat blockchain in 2019 commercieel ingezet gaat worden. Herman Gref is uitgesproken tegenstander van de terughoudendheid van de Russische overheid ten aanzien van cryptovaluta. Toch gelooft ook Gref niet dat cryptovaluta fiatgeld gaat vervangen in het huidige gecentraliseerde financiële stelsel:

“Zie ik een grote toekomst voor cryptovaluta? Nog niet, aangezien de staat z'n centrale rol nog niet wil opgeven. Ik ben optimistisch op een termijn van 10 jaar. Tot nu toe is er nog geen overheid geweest die het centrale geldmodel wil opgeven.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.