Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Oxfam lanceert blockchainplatform voor rijstboeren in Cambodja

Peter Slagter
Peter Slagter

Oxfam heeft een blockchainproject gelanceerd met de naam BlocRice. Het doel ervan is de onderhandelingspositie van de boeren te verbeteren door alle spelers in de supply chain met elkaar te verbinden op één platform.

Het nieuwe platform gaat gebruik maken van smart contracts om digitale overeenkomsten vast te leggen. Bij die overeenkomst zijn alle spelers in de supply chain betrokken. Boeren, exporteurs, importeurs, en verkooppunten. SanoRice, een Nederlandse fabrikant van rijstcrackers, is bij de pilot betrokken.

Solinn Lim, directeur bij Oxfam, vertelt: "BlocRice promotes the use of such digital contracts as tools for social and economic empowerment. The application of blockchain technology is expected to enhance the negotiation power of small-scale farmers in their rice value chains, who are usually poor primary producers."

Oxfam verwacht dat het platform boeren gaat helpen hun prijsstelling te verbeteren, onder meer door verbeterde automatisering en zichtbaarheid van individuele boeren. Boeren krijgen in samenwerking met Oxfam ook toegang tot nieuwe (cashloze) betalingsdiensten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.