Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Oxfam lanceert blockchainplatform voor rijstboeren in Cambodja

Peter Slagter
Peter Slagter

Oxfam heeft een blockchainproject gelanceerd met de naam BlocRice. Het doel ervan is de onderhandelingspositie van de boeren te verbeteren door alle spelers in de supply chain met elkaar te verbinden op één platform.

Adoptie

Het nieuwe platform gaat gebruik maken van smart contracts om digitale overeenkomsten vast te leggen. Bij die overeenkomst zijn alle spelers in de supply chain betrokken. Boeren, exporteurs, importeurs, en verkooppunten. SanoRice, een Nederlandse fabrikant van rijstcrackers, is bij de pilot betrokken.

Solinn Lim, directeur bij Oxfam, vertelt: “BlocRise zet in op het gebruik van zulke digitale contracten als manier om een sociale en economische machtsverschuiving te veroorzaken. De verwachting is dat het toepassen van blockchaintechnologie de onderhandelingspositie van kleine boeren in de supply chain versterkt.”

Oxfam verwacht dat het platform boeren gaat helpen hun prijsstelling te verbeteren, onder meer door verbeterde automatisering en zichtbaarheid van individuele boeren. Boeren krijgen in samenwerking met Oxfam ook toegang tot nieuwe (cashloze) betalingsdiensten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.