Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Update Bakkt: lancering uitgesteld naar 24 januari en uitbreiding aanbod?

Peter

Nieuws vanuit Bakkt. De lancering is uitgesteld naar 24 januari, de infrastructuur is in ontwikkeling, en er wordt gekeken naar kansen om de dienst uit te breiden. We hebben de laatste ontwikkelingen voor je op een rij gezet.

Lancering op 24 januari

De exchange waar Bakkt-futures op verhandeld gaan worden, kwam als eerst naar buiten met het nieuws: "Bakkt bitcoin (USD) daily futures contract expected to begin trading on January 24, 2019". Het nieuwe timeframe biedt volgens ICE de tijd om alle klanten te kunnen onboarden en de infrastructuur gereed te maken voordat de handel in de contracten start.

Niet veel later kwam Bakkt CEO Kelly Loeffler met een update vanuit Bakkt. Ze schrijft:

Given the volume of interest in Bakkt and work required to get all of the pieces in place, we will now be targeting January 24, 2019 for our launch to ensure that our participants are ready to trade on Day 1.

Als we goed naar de berichtgeving kijken, lezen we (vrij vertaald) tussen de regels door dat:

  1. Er (veel) klanten in de rij staan om de dienst te gaan gebruiken.
  2. Het organiseren van de dienst langer duurt dan gepland.

Het is prettig te lezen dat er interesse is in Bakkt, en positief dat er gerapporteerd wordt over de voortgang. De timing is echter wat ongelukkig, met een bitcoin die onder druk staat en zo nog een extra zetje krijgt.

De datum die is genoemd - 24 januari - is nog onder voorbehoud. De CFTC zou er bijvoorbeeld nog een stokje voor kunnen steken en moet het nog goedkeuren.

Regulatie & verzekering

Loeffler meldt dat de CFTC bezig is met inspectie van het contract dat verhandeld gaat worden. In dat proces is er nauw contact tussen de waakhond en Bakkt. Ze stelt zelfs dat de mate van samenwerking tussen exchange, klant, en waakhond "ongehoord" is.

Er wordt ook gewerkt aan de infrastructuur die nodig is om de handel te faciliteren. In die context meldt Bakkt dat de verzekering voor hun cold storage binnen is. De verzekering voor hun warm wallet moet nog geregeld worden.

Uitbreiding aanbod

Bakkt is nog niet gelanceerd, maar er wordt al wel gesproken over het uitbreiden van de diensten die Bakkt levert: 

Second, as we collaborate to help develop this asset class, we are taking opportunities in our start-up phase to expand our offering. We’ll share more about some of these new features in the coming weeks.

Het is onduidelijk waar Loeffler op zinspeelt. Mogelijk gaat het om de introductie van contracten voor andere valuta, maar dat zal afhangen van de manier waarop de markt zich ontwikkelt: "We’ll consider additional contracts as the landscape evolves and as we receive additional customer feedback about what they want and need."

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.