Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zuid-Koreaanse exchange Zeniex sluit 5 maanden na lancering de deuren

Peter Slagter
Peter Slagter

Slechts 5 maanden na de lancering van Zeniex is de Zuid-Koreaanse exchange genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Op 23 november stopt Zeniex definitief. De onderneming blijkt onvoldoende winstgevend te zijn.

Exchange

Het statement van Zeniex is als volgt: “... in verband met recente problemen met ZXG hebben we zowel intern als extern onderzocht hoe en of we verder gaan. De conclusie is dat het voortzetten van onze dienstverlening (te) moeilijk is.”

Het bericht komt in een periode dat de Zuid-Koreaanse markt wat vertraagt. Een afname van speculatie op de waarde van cryptovaluta, en strengere regelgeving rondom de distrubutie en uitgifte van digitale assets dragen daar aan bij.

Het ZXG-token had een bron van liquiditeit moeten worden, zoals andere utility tokens van exchanges ook gebruikt worden. Dat is niet gelukt. Houders van het token worden gecompenseerd in ETH. Andere assets moeten door de gebruiker zelf van de exchange gehaald worden. Doen ze dat niet voor de sluitingsdatum, zijn ze het geld kwijt.

Volgens Business Korea was het cryptofonds van Zeniex niet geregistreerd bij de FSS en overtrad het daarmee de geldende regelgeving. Mogelijk dat dit op de achtergrond een rol heeft gespeeld bij de sluiting van Zeniex.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.