Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Tether rol speelt in manipulatie bitcoinmarkt

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse Department of Justice (DoJ) onderzoekt manipulatie van de bitcoinmarkt en legt in die context de rol van Tether onder de loep. Er zijn (nog) geen officiële beschuldigingen naar buiten gebracht.

Regelgeving Bitcoin

Volgens een rapport van Bloomberg onderzoekt de DoJ of Bitfinex en Tether Ltd. een rol hebben gespeeld bij het omhoog drijven van de prijs van bitcoin. Details over het onderzoek zijn niet naar buiten gekomen.

Ondanks dat de Tether de meest gebruikte stablecoin is, is het verre van een onbesproken munt. Er zijn handelaars die hun vertrouwen erin hebben opgezegd, en er heerst onder veel mensen het gevoel dat er iets niet in de haak is. Deze berichtgeving kan bij dat sentiment worden opgeteld.

Het onderzoek van de DoJ loopt sinds mei dit jaar, en wordt in samenwerking met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) uitgevoerd. In eerste instantie zou het onderzoek gedraaid hebben om spoofing en andere vormen van marktmanipulatie.

Bitfinex en Tether hebben niet op de berichtgeving gereageerd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.