Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Dochteronderneming VanEck lanceert index die bitcoin-prijs volgt op select aantal OTC-platforms

Peter Slagter
Peter Slagter

MV Index Solutions (MIVS), een dochteronderneming van het New Yorkse investeringsbeheerder VanEck, heeft een nieuwe bitcoin-index gelanceerd. Het volgt de koers van bitcoin op een aantal geselecteerde over-the-counter (OTC) platforms.

Adoptie Bitcoin

Afgelopen dinsdag kwam de dochter van VanEck naar buiten met het nieuws. Naar eigen zeggen is het de eerste index in Amerika die de prestatie van bitcoin op OTC-platforms volgt. Er zijn drie platforms geselecteerd: Circle Trade, Cumberland, en Genesis Trading. 

Thomas Kettner, directeur bij MIVS: “We zijn er trots op dat we de eerste aanbieder zijn met een Bitcoin-index gebaseerd op de prijzen van OTC-handelskantoren. Het geeft deelnemers van de OTC-handel een betrouwbaar ijkpunt voor hun orders of potentiële investeringsproducten.”

De index volgt enkel bitcoin, en houdt geen rekening met forks. Met deze toevoeging heeft MIVS haar portfolio uitgebreid naar een totaal van 24 indexen op digitale assets.

Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck en MVIS:

“De index maakt mogelijk de weg vrij voor producten die gericht zijn op grote instellingen. Zoals ETF's en andere tools die grote orders faciliteren. Het biedt institutionele beleggers transparante prijzen op OTC-markten.”

Gurbacs is ook betrokken bij de ETF-aanvraag die VanEck samen met SolidX heeft aangevraagd. Daarover is de SEC nog in beraad.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.