Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Financial Conduct Authority overweegt bepaalde crypto-derivaten te verbieden

Peter Slagter
Peter Slagter

Een topbestuurder bij de Financial Conduct Authority (VK) stelt dat de FCA overweegt om bepaalde op cryptovaluta gebaseerde derivaten te verbieden. De waakhond is bang dat sommige producten voor gewone investeerders te complex zijn.

Christopher Woolard, directeur bij de FCA, sprak op een evenement in Londen. Hij geeft aan dat de waakhond zich zorgen maakt over de zogeheten retail investors. Sommige producten die worden verkocht zijn volgens de FCA te complex en volatiel. Bovendien vindt de waakhond dat de integriteit van de onderliggende markt te wensen over laat.

Woolard vult aan:

The FCA will consult on a prohibition of the sale to retail consumers of derivatives referencing certain types of crypto assets (for example, exchange tokens), including contracts-for-difference, options, futures and transferable securities.

De FCA is druk bezig met cryptovaluta en heeft een Cryptoassets Taskforce de opdracht gegeven orde op zaken te stellen. De taakgroep heeft als doel meegekregen om op een betekenisvolle en effectieve manier de risico's die cryptovaluta met zich meebrengen te adresseren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.