Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld

Peter

Aan het eind van afgelopen maand had Circle $127,5 miljoen in kas. Genoeg voor alle USDC-stablecoins die op dat moment in de markt circuleerden. Op 16 november kwam accountant Grant Thornton hierover naar buiten met een verklaring.

Grant Thornton LLP, de Amerikaanse tak van Grant Thornton International, rapporteerde over de boekhouding van Circle op 16 november. Daaruit blijkt dat Circle op 31 oktober $127.412.240,89 beschikbaar had op zogeheten custody accounts. Dat is iets meer dan de 127.408.827 USDC-tokens die op dat moment circuleerden. Op het moment van schrijven zijn er iets minder dan 163 miljoen tokens in circulatie. 

In het rapport vermeldt Grant Thornton dat de inspectie is uitgevoerd volgens de standaarden die zijn opgesteld door de American Institute of Certified Public Accountants. Het rapport vermeld verder:

In making an assessment of the risks of material misstatement, we considered and obtained an understanding of internal control relevant to the preparation of, and the Reserve Account Information in, the accompanying Reserve Account Report in order to design procedures that are appropriate in the circumstances, but not for the purpose of expressing an opinion on the effectiveness of such internal control.

Andere verstrekkers van stablecoins, zoals Gemini en Paxos, hebben vergelijkbare inspecties laten uitvoeren. Hoewel het geen volledige audits zijn geweest, staat het in schril contrast met het gebrek aan transparantie vanuit Tether, vooralsnog de meestgebruikte stablecoin.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/circles-dollar-tied-stablecoin-fully-backed-auditors-attestation-says.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.