Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld

Peter Slagter
Peter Slagter

Aan het eind van afgelopen maand had Circle $127,5 miljoen in kas. Genoeg voor alle USDC-stablecoins die op dat moment in de markt circuleerden. Op 16 november kwam accountant Grant Thornton hierover naar buiten met een verklaring.

Markt

Grant Thornton LLP, de Amerikaanse tak van Grant Thornton International, rapporteerde over de boekhouding van Circle op 16 november. Daaruit blijkt dat Circle op 31 oktober $127.412.240,89 beschikbaar had op zogeheten custody accounts. Dat is iets meer dan de 127.408.827 USDC-tokens die op dat moment circuleerden. Op het moment van schrijven zijn er iets minder dan 163 miljoen tokens in circulatie. 

In het rapport vermeldt Grant Thornton dat de inspectie is uitgevoerd volgens de standaarden die zijn opgesteld door de American Institute of Certified Public Accountants. Daarbij vemeldt de inspecteur dat er begrip is ontstaan rondom de “interne controle” van Tether, maar “niet met het doel om te beoordelen of die controle effectief is of niet”.

Andere verstrekkers van stablecoins, zoals Gemini en Paxos, hebben vergelijkbare inspecties laten uitvoeren. Hoewel het geen volledige audits zijn geweest, staat het in schril contrast met het gebrek aan transparantie vanuit Tether, vooralsnog de meestgebruikte stablecoin.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.