Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

OKEx onder vuur voor rommelen met BCH-contracten

Peter

OKEx nam vorige week een ongewone beslissing: de exchange forceerde zonder waarschuwing de afwikkeling van Bitcoin Cash contracten, precies toen prijzen daalden. Handelaars boos, en OKEx stelt onterecht zwartgemaakt te zijn. Wat is er gebeurd?

De op 1 na grootste exchange wordt verweten dat ze onaangekondigd een controversiële beslissing hebben genomen. Op 14 november heeeft de exchange ineens de Bitcoin Cash futures afgewikkeld, precies op het moment dat de markt aan het kelderen was.

Zo'n beweging kan handelaars veel geld kosten. Qiao Changhe is daar een voorbeeld van. Hij stelt dat zijn fonds zo'n $700.000 verloren heeft, omdat zijn positie abrupt gesloten werd. Changhe geeft aan dat hij vanwege dit voorval heeft besloten om de positie van zijn fonds op OKEx te verkleinen: "OKEx is losing its credibility. The futures contract became something nonsense, not something we could use to hedge."

Via een aantal statements ná het voorval, biedt OKEx excuses aan voor "the inconvenience it may cause". Toch staat de exchange nog achter de beslissing, omdat OKEx stelt de beslissing te hebben genomen om klanten te beschermen tegen de volatiliteit die geassocieerd is met de hardfork van Bitcoin Cash. Andy Cheung van OKEx:

After considering various scenarios, we decided that an early settlement was the most fair and rational decision to maintain an orderly market.

Voor veel handelaars kwam deze beslissing als een verrassing. Alle handelaars die in contact hebben gestaan met Bloomberg gaven aan dat OKEx de enige exchange is die zij kennen die op deze manier contracten heeft afgewikkeld: "It may not be illegal, but it is very unusual".

Het lijkt erop dat het balletje is gaan rollen door een Medium-post van Amber AI. Zij hebben in een tijdlijn hun versie van het gebeuren beschreven. Afgelopen maandag kwam Bloomberg erover naar buiten, en refereren in hun nieuwsbericht naar het artikel van Amber AI. In een losse update reageert OKEx inhoudelijk op het artikel van Amber AI. Daarin stelt OKEx dat het artikel van Amber AI gevuld is met onjuiste claims, ze daarom onterecht zijn zwartgemaakt, en dreigt de exchange met een rechtzaak.

Hoe de vork precies in de steel zit, is lastig te achterhalen. Daarom sluiten we maar af met de waarschuwing die OKEx in hun laatste update ook geeft: handelen in digitale assets brengt "significante risico's" met zich mee.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/okex-blasts-defamatory-allegations-amid-bch-futures-settlement-furor.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.