Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Chainalysis: Bitcoin-betalingen met 80% gedaald in 2018

Peter

Uit data van Chainalysis blijft dat het gebruik van BTC voor commerciële betalingen flink gedaald is dit jaar. Ondanks verhoogde prijsstabiliteit is de waarde van verwerkte bitcoin-betalingen met 80% gedaald, naar $96 miljoen.

Voor Reuters is het een reden om de conclusie te trekken dat cryptovaluta het zwaar hebben om tot hun recht te komen:

“That suggests the cryptocurrency is struggling to mature from speculative asset to a serious alternative to state-issued money.”

De waarde van verwerkte betalingen is gedaald van $427 miljoen in december 2017, naar $96 miljoen in september 2018. Deze daling lijkt de prijsdaling van bitcoin zelf te spiegelen.

Interessant is dat de daling is ingezet tijdens de spectaculaire bull run van december 2017. Een econoom bij Chainalysis vermoed dat houders van BTC sindsdien minder snel geneigd zijn hun bitcoin te gebruiken uit angst (gevoelsmatig) teveel te betalen: "When the price is going up so rapidly last year, in one day, you could lose $1,000 if you spent it."

In de periode dat betalingen in winkels zijn gedaald, is flink gewerkt aan de schaalbaarheid van het bitcoinnetwerk. Het lightning network, een zogeheten second layer solution, bereikte een nieuw hoogtepunt deze week. Het netwerk bestaat volgens 1ML nu uit meer dan 4.150 nodes met een capaciteit van boven de 1,9 miljoen dollar.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.