Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Ethereum krijgt mogelijk vervroegd technische updates

Peter

Ethereum-ontwikkelaars hebben achter gesloten deuren gesproken over een vervroegde en tussentijdse update, "ethereum 1x". Onder andere het vervangen van Ethereum's virtual machine staat op de agenda. Als datum is juni 2019 genoemd.

De vergaderingen zouden zijn belegd tijdens een Ethereum-conferentie eerder deze maand. Naar de upgrade wordt gerefereerd met de naam "ehtereum 1x". Aanwezigen bij de vergaderingen waren bekende namen als Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Lane Rettig, en Peter Szilagyi.

Uit de notulen lijkt het alsof de ontwikkelaars onder druk staan om hun roadmap aan te passen en de timeline te versnellen. Verschillende veranderingen zijn bediscussieerd, waaronder een systeembrede upgrade, waar het vervangen van Ethereum's virtual machine (EVM) onderdeel van is.

Ook storage fees is als onderwerp langsgekomen, in de vorm van het moeten huren van opslag. Dat zou moeten bijdragen aan het beperken van de groei van Ethereum's blockchain, die nu zo'n 1 terabyte groot is.

De reden dat de vergaderingen (en in eerste instantie de notulen ervan) achter gesloten deuren zijn gehouden, zou zijn dat de voorstellen nog niet voldoende uitgewerkt waren. Niet iedereen is daar blij mee. Afri Schoedon, release manager van de Parity-client: "If you want to have private working groups, that’s [fine] and makes sense but you should be transparent and maybe start with a public announcement."

Naar verluid zijn er nu drie werkgroepen tot stand gekomen. Eén die gericht is op wijzigingen aan de EVM, één die zich buigt over kosten van smart contracts, en één die uitzoekt wat de impact is van de beoogde wijzigingen.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.