Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Saoedi-Arabië lanceert volgend jaar eigen cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

In Saoedi-Arabië wordt aan een nieuwe digitale munt gewerkt. De munt gaat enkel door banken worden gebruikt en wordt samen met de Verenigde Arabische Emiraten ontworpen en ontwikkeld.

Bedrijfsleven

Details over de nieuwe munt ontbreken nog. In hoeverre het hier echt om een cryptovaluta gaat is daarom nog onduidelijk. Gegeven de berichtgeving lijkt het meer op een nieuw betalingsnetwerk waar banken in de regio gebruik van gaan maken.

Toch noemt de Monetary Authority van Saoedi-Arabië het zelf een nieuwe currency. De gouverneur van de centrale bank bracht afgelopen maandag naar buiten dat de totstandkoming van de munt de designfase heeft bereikt.

Lokaal mediabedrijf Agraam: “De digitale valuta gaat cashgeld niet vervangen. Het wordt een nieuwe manier om te betalen, en wordt enkel gebruikt door banken. Niet door individuen.”

Dat leidt tot de vraag hoe deze “munt” ontworpen wordt. Wordt het gekoppeld aan de Dinar, of wordt het een geheel nieuwe munt? We houden onze ogen en oren open.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.