Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Telegram's blockchain platform voor 70% gereed

Peter Slagter
Peter Slagter

Eerder dit jaar ontvingen investeerders in het Telegram Open Network (TON) een voortgangsrapport. Daaruit blijkt dat het TON-platform voor 70% gereed is. Het deel dat blocks genereert en valideert heeft nog het meeste werk nodig. Een update.

Bedrijfsleven

Telegram, het bedrijf achter de bekende messenger app, heeft meer dan een miljard dollar opgehaald met een ICO. Daarmee financieren ze de bouw van hun eigen blockchainplatform - Telegram Open Network. Eerder dit jaar is een voortgangsupdate naar investeerders gestuurd. Die update is recent opgedoken.

Dit zijn de interessante stukken uit de update:

  1. Het component dat nodig is voor de uitvoer van smart contracts (TON Virtual Machine) is volledig geïmplementeerd en getest. 
  2. Veel aspecten van het TON-netwerk zijn bijna af ("near completion").
  3. Het onderdeel waar nog het meeste werk in gaat zitten is het deel dat blocks genereert en valideert.

Het doel van TON is om er andere applicaties op te laten draaien, net zoals Ethereum doet. De munt van het netwerk heet Grams, en zou in december naar investeerders gestuurd moeten worden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.