Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) ontvangt officiële goedkeuring met licentie van GFSC

Peter Slagter
Peter Slagter

De Gibraltar Blockchain Exchange (GBX), dochteronderneming van de Gibraltar Stock Exchange, heeft de hoogst haalbare licentie ontvangen van Gibraltars financiële waakhond. GBX is actief sinds juli dit jaar, en kan haar dienstverlening nu uitbreiden.

Exchange

Het platform is primair gericht op institutionele beleggers. In juli werd het gelanceerd als "institutional-grade" platfrom voor token sales. Er zijn ook een aantal trading pairs beschikbaar tegen de Amerikaanse dollar. De exchange wil haar dienstverlening uitbreiden met meer fiat- en cryptovaluta, en niets staat de GBX meer in de weg:

“De licentie die door GBX is verkregen is ‘Categorie 3’. De hoogste categorie die binnen het DLT-framework verkregen kan worden.”

De CEO van de exchange, Nick Cowan, voegt daar aan toe:

“Gibraltar heeft de juiste mix van verstandige en ondersteunende regelgeving gevonden. Het heeft geholpen om de regio als poolster te laten fungeren voor de wereldwijde cryptomarkt, en tegelijkertijd blockchainbedrijven in staat gesteld om op te bloeien.”

In januari kondigde de financiële waakhond van Gibraltar, de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC), een nieuw juridisch framework aan voor blockchaintechnologie en cryptovaluta. Onder die regelgeving is een licentie verplicht voor bedrijven die waarde opslaan of overdragen met gebruik van blockchaintechnologie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.