Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Grote banken melden zich aan voor nieuw Europees samenwerkingsverband voor blockchain apps

Peter

De Europese Commissie komt met een nieuw samenwerkingsverband: de International Association for Trusted Blockchain Applications (IATBA). Vijf grote Europese banken, waaronder het Spaanse BBVA, zijn al aan boord.

Het balletje kwam aan het rollen door een aankondiging van de Spaanse bankgigant BBVA. De bank geeft aan dat het samen met vier andere banken deelneemt aan het nieuwe samenwerkingsverband. De IATBA wordt in het eerste kwartaal van 2019 naar verluid officieel in het leven geroepen. Namen van de andere banken zijn niet bekend, maar er zijn bronnen die Santander noemen als deelnemer.

Het initiatief zelf is eerder benoemd tijdens een recent rondetafel-gesprek met als onderwerp: "Bringing industries together for Europe to lead in blockchain technologies". Dat evenement vond op 20 november plaats in Brussel.

Carlos Kuchkovsky, baas van het R&D-team van BBVA, denkt dat het samenwerkingsverband een belangrijke rol kan spelen in de totstandkoming van best practices en standaarden. Kuchkovsky:

“Blockchain is not only a technology, but it engenders new business models creating a tokenized economy and paving the way to a decentralized economy in the future.”

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.