Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Grote banken melden zich aan voor nieuw Europees samenwerkingsverband voor blockchain apps

Peter Slagter
Peter Slagter

De Europese Commissie komt met een nieuw samenwerkingsverband: de International Association for Trusted Blockchain Applications (IATBA). Vijf grote Europese banken, waaronder het Spaanse BBVA, zijn al aan boord.

Regelgeving

Het balletje kwam aan het rollen door een aankondiging van de Spaanse bankgigant BBVA. De bank geeft aan dat het samen met vier andere banken deelneemt aan het nieuwe samenwerkingsverband. De IATBA wordt in het eerste kwartaal van 2019 naar verluid officieel in het leven geroepen. Namen van de andere banken zijn niet bekend, maar er zijn bronnen die Santander noemen als deelnemer.

Het initiatief zelf is eerder benoemd tijdens een recent rondetafel-gesprek met als onderwerp: “Industrieën samenbrengen om Europa leider te maken op het gebied van blockchaintechnologieën”. Dat evenement vond op 20 november plaats in Brussel.

Carlos Kuchkovsky, baas van het R&D-team van BBVA, denkt dat het samenwerkingsverband een belangrijke rol kan spelen in de totstandkoming van best practices en standaarden. Kuchkovsky:

“Blockchain is niet enkel een technologie. Het maakt nieuwe business modellen mogelijk, met de introductie van de ‘token-economie’. Zo maakt het de weg vrij voor een toekomstige decentrale economie.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.