Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Mt. Gox curator vraagt om verlenging deadline voor claims in civiele procedure

Peter Slagter
Peter Slagter

De curator van de bitcoinbeurs van Mt. Gox vraagt aan de rechter om verlenging van de periode waarin schuldeisers een claim kunnen indienen. De eerdere deadline stond op 22 oktober, maar bleek te kortdag. 26 december is als nieuwe deadline genoemd.

Exchange

Nobuaki Kobayashi is de curator in de faillissementsprocedure rond Mt. Gox. Kobayashi liet afgelopen dinsdag weten (PDF) dat hij z'n best doet om de inmiddels verlopen deadline voor claims te verlengen tot 26 december 2018.

Officieel loopt er nu een zogeheten rehabilitatieproces. Een cruciaal verschil met een normaal faillissement is dat het in deze civiele procedure niet nodig is om claims om te zetten in (officieel) geld. Daarom mogen claims nu worden uitbetaald in bitcoin, en hoeven de bitcoins die nog in de wallet van Mt. Gox zitten niet verkocht te worden.

Op het moment is het systeem waarin claims kunnen worden gedaan nog online. Schuldeisers die geen toegang hebben tot het systeem, kunnen per brief een claim indienen. Dat moet dan wel voor 26 december, als de rechter akkoord gaat met de nieuwe deadline: “Of claims die zijn binnengekomen na de deadline worden geaccepteerd, wordt bepaald door de rechtbank”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.