Ohio eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met Bitcoin

Vanaf volgende week kunnen bedrijven in Ohio alle belastingen betalen met bitcoin. Als bedrijf is enkel registratie op OhioCrypto.com nodig. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen.

Adoptie Bitcoin

Ohio eerste Amerikaanse staat waar je belasting kunt betalen met Bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Ohio heeft een primeur. Het is de eerste Amerikaanse staat die cryptovaluta toestaat voor de betaling van belastingen. Bedrijven in Ohio kunnen vanaf volgende week registreren op OhioCrypto.com. Daarna kunnen alle belastingen betaald worden met bitcoin, van de belasting op sigarettenverkoop tot loonbelasting. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen.

Het idee om digitale valuta te accepteren voor belastingen komt van state treasurer Josh Mandel, die sinds 2011 bij de overheid van Ohio betrokken is. Hij ziet het programma niet alleen als extra gemak voor degene die de aangifte doet. Het is volgens Mandel ook een kans om een zaadje te planten voor de adoptie van cryptovaluta in Ohio.

Het is nog onduidelijk hoeveel bedrijven er aan het programma gaan deelnemen. Mandel geeft wel aan dat er bedrijven zijn die expliciet om deze betaalmogelijkheid hebben gevraagd.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Altijd op de hoogte