Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Civiele procedure tegen Bitmain voor gebruik van apparatuur klanten voor eigen gewin

Peter Slagter
Peter Slagter

Bitmain hangt een rechtzaak boven 't hoofd, omdat ze apparatuur van klanten voor eigen winst gebruikt zouden hebben. In totaal staat een bedrag groter dan $5.000.000 ter discussie. Aan de procedure nemen meer dan 100 partijen deel.

Gor Gevorkyan diende de rechtzaak op 19 november in bij een rechtbank in Californië. De rechtzaak is gericht tegen entiteiten van Bitmain in China en Amerika. Bitmain wordt ten laste gelegd dat ze resources van klanten hebben gebruikt voor eigen winst.

"Until the complicated and time-consuming initialization procedures are completed, Bitmain’s ASIC [Application-Specific Integrated Circuit] devices are preconfigured to use its customers’ electricity to generate crypto currency for the benefit of Bitmain rather than its customers."

Er zijn meer dan 100 deelnemerns betrokken bij de civiele procedure, en het totale bedrag dat ermee gemoeid is passeert de $5.000.000, exclusief rente en andere bijkomende kosten.

Gevorkyan vertelt dat hij apparatuur inkocht bij Bitmain, waaronder de AntMiner S9. Hij had echter problemen met het installeren en configureren van de apparaten. In die periode stonden de apparaten echter wel aan:

"During this time, the ASIC devices were pre-configured to mine and deliver crypto currency to Defendant. Also during this time, the ASIC devices operated at full power mode, consuming a substantial amount of electricity at Plaintiffs’ expense."

Nu is de vraag op Bitmain op de aantijgingen reageert. Bitmain heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.