Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

F2Pool schat dat zo'n 600.000 bitcoin-miners gestopt zijn in de afgelopen 2 weken

Peter

De oprichter van F2pool, Mao Shixing, schat dat tussen de 600.000 en 800.000 bitcoin-miners hun machines gestopt hebben sinds de tweede helft van november. De teruggelopen waarde van bitcoin is volgens Shixing de belangrijkste reden.

Shixing sprak met CoinDesk in een interview. Hij geeft aan dat zijn inschatting is gebaseerd op de afname van de totale hashrate van het bitcoin-netwerk. Ook met de rekenkracht van oude miners, die het moeilijker hebben gekregen winstgevend te zijn, is rekening gehouden.

Volgens data van blockchain.info is de hashrate in november van 47 miljoen TH/s gedaald naar 41 miljoen TH/s. Dat is een daling van om en nabij de 13%. Op blockchain.info is een aggregatie zichtbaar van alle beschikbare rekenkracht op het bitcoin-netwerk.

Shixing:

"It’s hard to calculate a precise number of miners connected to us that had unplugged. But we saw over tens of thousands of them [shut down] in the past several days based on conversations we had with larger farms that we are in regular contact with".

Eerder schreef Shixing op social media dat mining-apparatuur in China in verband met waardedaling "per kilogram verkocht worden". Dat bleek grappig bedoeld te zijn:

“Those miners being sold by the kilos are even older and obsolete models that aren’t usable anymore. So people are selling to recycle [them] like copper instead of for further mining purposes.”

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/600k-bitcoin-miners-shut-down-in-last-2-weeks-f2pool-founder-estimates.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.