Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nasdaq's bitcoin futures waarschijnlijk begin 2019 verhandelbaar

Peter Slagter
Peter Slagter

De recente prijsdaling van bitcoin weerhoudt Nasdaq er niet van om met eigen bitcoin futures te komen. Volgens Bloomberg begint de handel in de contracten waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2019.

Exchange Bitcoin

Het nieuws verscheen het eerst op Bloomberg. Volgens mensen die bekend zijn met de ontwikkelingen binnen Nasdaq gaan de bitcoin futures er gewoon komen, ondanks de recente marktval. Nasdaq werkt op het moment samen met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om het juridisch dicht te timmeren.

De Nasdaq-contracten zouden zijn gebaseerd op de spotprijs van bitcoin op verschillende exchanges. Het beheer ervan komt bij de New Yorkse geldbeheerder VanEck te liggen.

De eerste keer dat Nasdaq sprak over eigen bitcoin futures was in november afgelopen jaar. De deadlines die toen werden uitgesproken, zijn bij lange na niet gehaald. Het is dus nog even afwachten of de futures begin volgend jaar het daglicht zien.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.