Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nasdaq en VanEck gaan samenwerken om ‘Crypto 2.0’-producten te lanceren

Peter Slagter
Peter Slagter

Nasdaq, de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld, gaat samenwerken met investeerder VanEck. Het doel is om een nieuwe generatie - Crypto 2.0 - cryptocurrency futures naar de markt te brengen. 

Exchange

De samenwerking werd op CoinDesk's Consensus bekendgemaakt. Een directeur van VanEck, Gabor Gurbacs, sprak over "gereguleerde crypto 2.0 op futures gebaseerde contracten". Het plan is om begin volgend jaar het eerste product van dit type te lanceren.

Gurbacs: “We hebben extra energie gestoken in de samenwerking met de CFTC om nieuwe standaarden voor bewaring en toezicht tot stand te laten komen.”

In een interview na de aankondiging vertelde Gurbacs dat we deze producten kunnen zien als een "upgrade" van de huidige regelgeving en standaarden die om bitcoin-producten heen hangen. Nasdaq's surveillance-systeem voor aandelenmarkten (SMARTS) is erbij betrokken, en moet betrokken financiële agentschappen het vertrouwen geven in het product en in de markt.

Al met al ziet Gurbacs de toekomst van de handel in cryptovaluta zonnig in:

“Ik zie een boeiend eerste kwartaal voor me. We geloven dat 2018 het jaar van de regulatie was, en 2019 het jaar van de implementatie wordt.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.