Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Voorzitter SEC: crypto ETF heeft exchanges nodig die "vrij zijn van manipulatie"

Peter Slagter
Peter Slagter

Jay Clayton, de voorzitter van de SEC, heeft aangegeven dat een ETF voor cryptovaluta er pas komt als problemen rondom marktmanipulatie zijn aangepakt. Volatiliteit van de prijs is een veel kleiner probleem.

Hoe de problemen rondom marktmanipulatie precies worden beteugeld, is voor Clayton niet relevant. Hij heeft zelf geen specifieke eisen. Als de problemen maar aangepakt worden, aldus Clayton tijdens CoinDesk's Consensus-conferentie.

Ook betrouwbare custody solutions zijn nodig voordat er een ETF komt. De beweeglijkheid van een prijs is een minder heet hangijzer:

"The prices retail investors are seeing are the prices they should rely on, and free from manipulation – not free from volatility, but free from manipulation."

Overigens gaaf de SEC-voorzitter vooraf aan dat hij op persoonlijke titel sprak. Mogelijk dat de commissie die zich over deze zaken buigt een andere mening toebedeeld is, maar waarschijnlijker is dat deze uitspraken de consensus binnen de SEC weerspiegelen.

Clayton ging ook kort in op de vraag of ICO's (token sales) vergelijkbaar  zijn met de verkoop van securities: "If you finance a venture with a token offering, you should start with the assumption that it is a security". Clayton geeft aan dat er soms veel informatie nodig is voordat duidelijk is of je te maken hebt met een security. Maar:

"Many are very obvious. I’m selling you my token, I’m going to go off and produce a venture and, hopefully, you’ll get a return for having purchased that token."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.