Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Amazon komt met nieuwe dienst voor het bouwen van blockchains

Peter Slagter
Peter Slagter

Amazon heeft een nieuwe dienst aangekondigd waarmee de tech-gigant bedrijven helpt om blockchain platforms te bouwen. De dienst maakt gebruik van Hyperledger Fabric. Later wordt het ook mogelijk om Ethereum als basis te gebruiken.

De aankondiging van het Amazon Managed Blockchain platform werd gedaan op Amazon's re:Invent conferentie. Amazon noemt het een "fully managed service that makes it easy to create and manage scalable blockchain networks". In eerste instantie is alleen Hyperledger Fabric als basis beschikbaar. Ethereum komt er later bij.

Het nieuwe platform is onderdeel van Amazon Web Services, Amazon's cloud computing dochter waar een groot aantal websites en diensten op draaien, waaronder platforms als Netflix.

Het voordeel van Amazon Managed Blockchain is volgens de website dat het de overhead van het maken van het netwerk wegneemt, en automatisch meeschaalt met de vraag van de applicaties die op het netwerk draaien. Zo zouden er "millions of transactions" mogelijk zijn.

Amazon heeft ook een oplossing voor data-opslag:

“Managed Blockchain can replicate an immutable copy of your blockchain network activity into Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), a fully managed ledger database. This allows you to easily analyze the network activity outside the network and gain insights into trends.”

QLDB is zelf geen blockchain-platform, maar kan naar eigen zeggen wel samen met Amazon's blockchainproducten gebruikt worden om een complete en verifieerbare geschiedenis van data-mutaties bij te houden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.