Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bekende Canadese juweliersketen accepteert bitcoin als betaalmiddel

Peter Slagter
Peter Slagter

De Birks Group, één van Canada's oudste juweliersketens, accepteert nu bitcoinbetalingen in 8 van de 26 winkels. Ze werken samen met BitPay en bieden klanten de mogelijkheid tot "snellere, makkelijkere, en veiligere aankopen".

Adoptie Bitcoin

Het bedrijf kondigde op dinsdag de samenwerking met BitPay aan. In totaal kunnen klanten in 8 van de 26 winkels betalen met bitcoin. Producten van onder andere Rolex, Bulgari, Cartier, en Breitling zijn op deze manier aan te schaffen. 

Jean-Christophe Bédos, CEO van Birks Group:

“Als internationaal en groeiend merk geloven we dat BitPay voordelen biedt aan onze klanten. Daarnaast ligt het in lijn met ons voornemen om aangehaakt te zijn op innovatieve technologie.”

Het is BitPay's eerste grote implementatie van haar point-of-sale oplossing in Canada. Sonny Singh, CCO bij Bitpay:

“Het accepteren van Bitcoin helpt grote internationale klanten van Birks Group. Daarnaast snijdt de betaalmethode een nieuwe doelgroep aan. Bovendien is het een innovatieve en veilige manier op te betalen.”

Birks is niet de eerste (en vast ook niet de laatste) juwelier die bitcoin-betalingen accepteert. In 2014 ging de Amerikaanse keten REEDS ze voor, zowel online als in 60 winkels. REEDS werkt daar voor samen met Coinbase.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.