Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend

Peter Slagter
Peter Slagter

Christine Sandles, salesbaas bij Coinbase, kwam pasgeleden met een nieuwtje: Coinbase heeft afgelopen maand stiiletjes de over-the-counter handelsafdeling geopend. Grote beleggers gebruiken het als springplank voor de handel in crypto.

Exchange Coinbase

Sandler schoof aan bij Cheddar voor een interview en vertelde over de recent geopende OTC-service van Coinbase. Het is complementair aan de exchange en andere diensten die gericht zijn op grote beleggers. OTC-transacties dienen voor grote beleggers vaak als opstap richting de handel in cryptovaluta.

Over-the-counter (OTC) is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. De term heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden. Sandler:

“We vonden dat het een groot voordeel was voor onze klanten om zowel gebruik te kunnen maken van onze exchange als onze OTC-handel.”

Op het moment is de OTC-dienst enkel beschikbaar voor klanten van Coinbase Prime. Dat zijn financiële instellingen die willen handelen vanuit zakelijke geldstromen. De dienst wordt later waarschijnlijk geïntegreerd met Coinbase Custory, het product dat nu beschikbaar is voor hedgefondsen en vermogende klanten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.