Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend

Peter

Christine Sandles, salesbaas bij Coinbase, kwam pasgeleden met een nieuwtje: Coinbase heeft afgelopen maand stiiletjes de over-the-counter handelsafdeling geopend. Grote beleggers gebruiken het als springplank voor de handel in crypto.

Sandler schoof aan bij Cheddar voor een interview en vertelde over de recent geopende OTC-service van Coinbase. Het is complementair aan de exchange en andere diensten die gericht zijn op grote beleggers. OTC-transacties dienen voor grote beleggers vaak als opstap richting de handel in cryptovaluta.

Over-the-counter (OTC) is een term die gehanteerd wordt in de financiële wereld. De term heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden. Sandler:

"We felt this was a huge benefit to our clients to actually leverage both our exchange and our OTC business."

Op het moment is de OTC-dienst enkel beschikbaar voor klanten van Coinbase Prime. Dat zijn financiële instellingen die willen handelen vanuit zakelijke geldstromen. De dienst wordt later waarschijnlijk geïntegreerd met Coinbase Custory, het product dat nu beschikbaar is voor hedgefondsen en vermogende klanten.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/coinbase-quietly-opened-its-otc-crypto-trading-desk-this-month.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.