Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market

Peter Slagter
Peter Slagter

Blockchain Steemit heeft 70% van haar medewekers ontslagen. Oprichter Ned Scott stelt dat het om gedwongen ontslagen gaat, in verband met de aanhoudende bear market. Om hoeveel medewerkers het precies gaat, is niet duidelijk.

Bedrijfsleven

Het nieuws kwam naar buiten in een YouTube-video, waarin Scott het volgende vertelt:

“De afgelopen maanden hebben we ons team uitgebouwd op basis van de aanname dat de bodem van de markt hoger zou liggen dan het geval blijkt te zijn. Om die reden zijn we geforceerd om van meer dan 70% van onze organisatie afscheid te nemen en te reorganiseren.”

De video gaat niet in op het exacte aantal ontslagen medewerkers, en ook op vragen daarover gaat Steemit niet in. In een blogpost stelt Scott dat het niet langer mogelijk was om de kosten van het draaien van Steem-nodes te betalen.

Steemit is een blogplatform waarin blockchaintechnologie gebruikt wordt voor het belonen van mensen die content publiceren. Daar wordt het STEEM-token voor gebruikt. Op dit moment staat het token op plaats 48 van de wereldranglijst, met een marktkapitalisatie van rond de 100 miljoen dollar.

Volgens Scott blijft Steemit vechten om te overleven: “Ik wil niets liever dan overlegen en steemit.com in de lucht houden. De missie in leven te houden, en mooie communities maken.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.