Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market

Peter Slagter
Peter Slagter

Blockchain Steemit heeft 70% van haar medewekers ontslagen. Oprichter Ned Scott stelt dat het om gedwongen ontslagen gaat, in verband met de aanhoudende bear market. Om hoeveel medewerkers het precies gaat, is niet duidelijk.

Het nieuws kwam naar buiten in een YouTube-video, waarin Scott het volgende vertelt:

“While we were building out our team over the last many months we have been relying on projections of basically a higher bottom for the market and since that’s no longer there, we’ve been forced to lay off more than 70 percent of our organization and begin a restructuring.”

De video gaat niet in op het exacte aantal ontslagen medewerkers, en ook op vragen daarover gaat Steemit niet in. In een blogpost stelt Scott dat het niet langer mogelijk was om de kosten van het draaien van Steem-nodes te betalen.

Steemit is een blogplatform waarin blockchaintechnologie gebruikt wordt voor het belonen van mensen die content publiceren. Daar wordt het STEEM-token voor gebruikt. Op dit moment staat het token op plaats 48 van de wereldranglijst, met een marktkapitalisatie van rond de 100 miljoen dollar.

Volgens Scott blijft Steemit vechten om te overleven: "There’s nothing that I want more now than to survive, to keep steemit.com operating, and keep the mission alive, to make great communities."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.