Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Zoekopdrachten voor 'Bitcoin' op Google op hoogste niveau sinds april

Peter

Het aantal zoekopdrachten op Google voor 'Bitcoin' is de afgelopen weken flink gestegen. Sinds april dit jaar is het niet zo hoog geweest. De meeste zoekopdrachten kwamen vanuit Nigeria, Zuid-Afrika, en Oostenrijk. Nederland staat op nummer 5.

Het totale aantal zoekopdrachten is niet duidelijk, maar uit gegevens van Google blijkt dat alleen het aantal zoekopdrachten van de eerste helft van deze week al op zo'n 17% van het totale volume van het hoogtepunt in december uit komt. Toentertijd werd bitcoin verhandeld nabij de recordhoogte van bijna $20.000.

De meeste zoekopdrachten van afgelopen week kwamen uit Nigeria, Zuid-Afrika, en Oostenrijk (in deze volgorde). Nederland staat op nummer 5, na Singapore. Amerika staat nog net in de top 20, op positie 19.

Voor veel mensen is het geen verrassing dat het aantal zoekopdrachten is gestegen. Bitcoin is door de spectaculaire prijsdaling vaak in het nieuws gekomen. Zoekopdrachten naar bitcoin zijn verdubbeld in de week dat de prijs in de $3.000-$4.000 range kwam.

Of het volume van zoekopdrachten betekenis heeft voor het verloop van de koers van bitcoin laten we in het midden. Onderzoeker Willy Woo stelde in 2017 dat Google search trends gebruikt kan worden om speculatieve bubbels te detecteren. We gaan het meemaken!

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/google-searches-for-bitcoin-just-hit-their-highest-level-since-april.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.