Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018

Peter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 30 november 2018.

Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend

Christine Sandles, salesbaas bij Coinbase, kwam pasgeleden met een nieuwtje: Coinbase heeft afgelopen maand stiiletjes de over-the-counter handelsafdeling geopend. Grote beleggers gebruiken het als springplank voor de handel in crypto. Lees verder over "Coinbase heeft stilletjes z'n OTC handelsafdeling geopend"

Bekende Canadese juweliersketen accepteert bitcoin als betaalmiddel

De Birks Group, één van Canada's oudste juweliersketens, accepteert nu bitcoinbetalingen in 8 van de 26 winkels. Ze werken samen met BitPay en bieden klanten de mogelijkheid tot "snellere, makkelijkere, en veiligere aankopen". Lees verder over "Bekende Canadese juweliersketen accepteert bitcoin als betaalmiddel"

Amazon komt met nieuwe dienst voor het bouwen van blockchains

Amazon heeft een nieuwe dienst aangekondigd waarmee de tech-gigant bedrijven helpt om blockchain platforms te bouwen. De dienst maakt gebruik van Hyperledger Fabric. Later wordt het ook mogelijk om Ethereum als basis te gebruiken. Lees verder over "Amazon komt met nieuwe dienst voor het bouwen van blockchains"

Zoekopdrachten voor 'Bitcoin' op Google op hoogste niveau sinds april

Het aantal zoekopdrachten op Google voor 'Bitcoin' is de afgelopen weken flink gestegen. Sinds april dit jaar is het niet zo hoog geweest. De meeste zoekopdrachten kwamen vanuit Nigeria, Zuid-Afrika, en Oostenrijk. Nederland staat op nummer 5. Lees verder over "Zoekopdrachten voor 'Bitcoin' op Google op hoogste niveau sinds april"

Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market

Blockchain Steemit heeft 70% van haar medewekers ontslagen. Oprichter Ned Scott stelt dat het om gedwongen ontslagen gaat, in verband met de aanhoudende bear market. Om hoeveel medewerkers het precies gaat, is niet duidelijk. Lees verder over "Steemit ontslaat 70% van medewerkers, geeft schuld aan bear market"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 november 2018

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.