Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Mining-gigant Bitmain komt met crypto index voor investeerders

Peter Slagter
Peter Slagter

Bitmain heeft een nieuwe cryptocurrency index gelanceerd. De index volgt 10 grote cryptovaluta, en moet investeerders een betrouwbare benchmark geven van munten die wereldwijd het meest verhandeld worden.

Markt

Gisteren kwam Bitmain naar buiten met de Bitmain Crypto Index. In totaal houdt Bitmain de spotprijzen van 17 cryptovaluta bij. De prijs is samengesteld uit gegevens van meerdere exchanges, waaronder Bitfinex, Binance, Bitstamp, Bittrex, GDAX, Gemini, Huobi, Kraken, OKEX, en Poloniex.

Tien van de 17 cryptovaluta vormen samen de Bitmain Crypto Large Cap 10 Index (BLC10). In de media wordt de index daarom "the Big 10" genoemd. De index volgt op dit moment BTC, XRP, ETH, BCH, XLM, EOS, LTC, ADA, XMR, en TRX.

In de totstandkoming van de prijs van de index wordt rekening gehouden met de marktkapitalisatie van een munt. Zo weegt bitcoin een stuk zwaarder mee dan de rest, en is verantwoordelijk voor meer dan 60% van de prijs. Ripple en Ethereum volgen op plek 2 en 3.

Bitmain zegt het volgende over de index:

“De index is ontwikkeld om grote en kleine beleggers van een transparante en betrouwbare benchmark te voorzien van de meest actief verhandelde cryptovaluta wereldwijd.”

De index wordt iedere maand inhoudelijk tegen het licht gehouden door een comité dat door het bedrijf zelf is samengesteld.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.