Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

VanEck en SolidX nog eens langs bij de SEC om hun Bitcoin ETF te pitchen

Peter

Leden van VanEck, SolidX, en Cboe zijn deze week nog eens langsgegaan bij de SEC om hun ETF-aanvraag te onderbouwen. Het pleidooi van de groep voorstanders draait ditmaal om de volwassenheid van de cryptomarkt.

Het drietal zat aan tafel met verschillende takken van de SEC: de SEC’s Division of Corporation Finance, Division of Trading and Markets, Division of Economic and Risk Analysis, en de Office of General Counsel.

De presentatie van de drie bedrijven draaide in tegenstelling tot voorgaande keren niet om regelgeving, maar om de volwassenheid van de cryptomarkt. Volgens de voorstanders is de markt inmiddels volwassen genoeg voor een ETF, en vergelijkbaar met markten voor andere assets waar al dergelijke producten beschikbaar zijn.

De bitcoinmarkt zou ook minder vatbaar zijn voor manipulatie dan "andere commoditymarkten waarin al op de beurs verhandelbare producten beschikbaar zijn". Als argument geven ze dat andere markten ontvankelijker zijn voor handel met voorkennis. In de presentatie voegen ze daar het volgende aan toe:

“The linkage between the bitcoin markets and the presence of arbitrageurs in those markets means that the manipulation of the price of bitcoin on any single venue would require manipulation of the global bitcoin price in order to be effective … Bitcoin therefore is no more susceptible to manipulation than other commodities, especially as compared to other approved ETP reference assets.”

Verder lezen kan op de website van de SEC (PDF); daar is de presentatie van het drietal online gezet.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/bitcoin-etf-seekers-met-with-sec-monday-in-latest-pitch-for-approval.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.