Alles over de nieuwe economie onder één dak.

VanEck en SolidX nog eens langs bij de SEC om hun Bitcoin ETF te pitchen

Peter Slagter
Peter Slagter

Leden van VanEck, SolidX, en Cboe zijn deze week nog eens langsgegaan bij de SEC om hun ETF-aanvraag te onderbouwen. Het pleidooi van de groep voorstanders draait ditmaal om de volwassenheid van de cryptomarkt.

Regelgeving Bitcoin

Het drietal zat aan tafel met verschillende takken van de SEC: de SEC’s Division of Corporation Finance, Division of Trading and Markets, Division of Economic and Risk Analysis, en de Office of General Counsel.

De presentatie van de drie bedrijven draaide in tegenstelling tot voorgaande keren niet om regelgeving, maar om de volwassenheid van de cryptomarkt. Volgens de voorstanders is de markt inmiddels volwassen genoeg voor een ETF, en vergelijkbaar met markten voor andere assets waar al dergelijke producten beschikbaar zijn.

De bitcoinmarkt zou ook minder vatbaar zijn voor manipulatie dan “andere commoditymarkten waarin al op de beurs verhandelbare producten beschikbaar zijn”. Als argument geven ze dat andere markten ontvankelijker zijn voor handel met voorkennis. In de presentatie voegen ze daar het volgende aan toe:

“Er zijn meerdere bitcoinmarkten en in al die markten arbitrageurs actief. Dat betekent dat het nodig is om de globale bitcoinprijs te beïnvloeden, wil je de prijs van bitcoin op één plek manipuleren. Daarom is bitcoin niet meer of minder vatbaar voor manipulatie dan andere assets.”

Verder lezen kan op de website van de SEC (PDF); daar is de presentatie van het drietal online gezet.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.