Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

In Maleisië treedt begin 2019 nieuwe regelgeving cryptovaluta in werking

Peter Slagter
Peter Slagter

De Maleisische minister van Financiën geeft aan dat nieuwe regelgeving voor cryptocurrency exchanges en ICO's voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 in werking treedt. Hij deed de uitspraak tijdens de FinTech Conference 2018.

De minister, Lim Guan Eng, gaf aan dat de Securities Commission (SC) hem afgelopen woensdag een update heeft gegeven. De nieuwe regelgeving is onderdeel van SC's doel om alternatieve manieren van fondsenwerving en nieuwe asset classes te ondersteunen.

Lim Guan Eng:

"While some parties might still be sceptical of this space, there can be no doubt that we need appropriate regulations to be put in place and enforced to safeguard the interest of investors"

De overheid van Maleisië toont grote inspanningen om innovatieve bedrijven te ondersteunen. Zo investeert ze mee in een platform voor equity crowdfunding en peer-to-peer financieringen. Vanuit het beschikbaar gestelde fonds worden investeerders en projecten aan elkaar gekoppeld.

“Through this, we hope to be able achieve faster fund disbursements to support a broader range of deserving MSMEs, as well as provide greater transparency to how public funding are being utilised.”

Details rondom het overheidsfonds worden nog uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat het, net als de nieuwe regelgeving, vroeg in het nieuwe jaar operationeel is.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.