Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Universiteit van Basel heeft eredoctoraat uitgereikt aan Vitalik Buterin

Peter

De maker van Ethereum heeft van de universiteit van Basel erkenning gekregen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Dr. Buterin heeft uit handen van Prof. Aleksander Berentsen een eredoctoraat ontvangen.

Een eredoctoraat (doctoratus honoris causa) is een doctoraat dat wordt verleend aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd in de wetenschap, zonder dat daarover verslag is gelegd in een proefschrift. Ook komt het voor dat iemand een eredoctoraat krijgt voor niet-academische prestaties, bijvoorbeeld op maatschappelijk gebied of in de politiek.

Buterin heeft de titel ontvangen vanwege zijn bijdrage aan blockchaintechnologie. Professor Berentsen: "Vitalik’s blockchain innovations are game changing. He has blazed a trail for science and industry to follow and work together."

Dr. Buterin is er blij mee:

“I’m honored to have received an honorary doctorate from the University of Basel, the oldest University of Switzerland. Switzerland is well known for its innovative blockchain research.”

Toen Vitalik 19 jaar oud was, publiceerde hij het artikel "Ethereum: A Next Generation Smart Contract & Decentralized Application Platform". Volgens de faculteit een baanbrekend stuk op het gebied van decentralisatie van applicaties.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/vitalik-buterin-awarded-honorary-doctorate-from-university-of-basel.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.