Alles over de nieuwe economie onder één dak.

FBI arresteert CEO van AriseBank op verdenking van miljoenenfraude

Peter Slagter
Peter Slagter

De 30-jarige CEO van AriseBank zou honderden investeerders hebben opgelicht met valse verhalen en beloftes. Hij is aangeklaagd voor miljoenenfraude, en op basis daarvan opgepakt door de FBI. De schade loopt op tot boven de $4 miljoen.

Veiligheid

Het nieuws kwam naar buiten via de website van de Attorney’s Office van het noordelijke district van Texas. In het bericht staat dat de 30-jarige Jared Rice Sr. honderden investeerders zou hebben opgelicht voor een totaalbedrag van $4 miljoen. Rice is tot 6 maal toe fraude met securities ten laste gelegd.

Zo zou Rice gesteld hebben dat AriseBank het eerste gedecentraliseerde bankplatform zou zijn, met door de FDIC verzekerde rekeningen, aan Visa gekoppelde debit en credit cards, aangevuld met cryptodiensten die zouden werken met het eigen AriseCoin-token.

Volgens de aanklager had AriseBank in realiteit geen banklicentie in Texas, wist de FDIC niets van een verzekering af, en was Visa zich van geen partnerschap bewust.

Erin Nealy Cox, openbaar aanklager in Texas:

“Mijn kantoor zet zich ervoor in om de wet te laten gelden in de cryptowereld. Het Noordelijke District van Texas tolereert dit type misleiding niet — online of offline.”

Als Rice voor alle vergrijpen veroordeeld wordt, hangt hem een gevangenis van maximaal 120 jaar boven het hoofd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.