Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nasdaq bevestigt: Bitcoin-futures komen in eerste helft van 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Joseph Christinat, VP van Nasdaq's media team, heeft aan de Daily Express bevestigd dat bitcoin-futures komend jaar naar de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld komen. Christinat: “We’re doing this, and it’s happening.

Exchange Bitcoin

Er is inmiddels heel wat gespeculeerd over Nasdaq's rol in de cryptowereld, maar volgens Christinat had nog niemand bedacht simpelweg de vraag aan Nasdaq te stellen. Christinat:

“We hebben heel wat speculatie en geruchten langs zien komen over wat we misschien aan het doen zijn. Maar niemand heeft bedacht om ons gewoon te vragen om bevestiging. Maar bij deze: we doen dit, en het gebeurt.”

Christinat vult aan dat bitcoin futures in het eerste halfjaar van 2019 beschikbaar worden gesteld op de aandelenbeurs. Het is nog wachten op goedkeuring van de CFTC, maar dat is volgens Christinat slechts een formaliteit: “er is genoeg werk in gaan zitten om dat ‘academisch’ te maken.”

Volgens Christinat is Nasdaq al jaren bezig met de voorbereiding van de handel in op blockchain gebaseerde assets. Er is veel tijd, energie, en geld in gaan zitten. Dat de markt in elkaar is gezakt, is voor Nasdaq geen aanleiding om de beslissing te heroverwegen:

“We hebben dit scenario allang besproken — lang voordat de markt in elkaar zakte, en dat heeft geen invloed op de timing hiervan. Nee. We doen dit, koste wat kost.”

Specificaties van de futures die verhandeld gaan worden zijn nog onbekend. In ieder geval brengt het belangrijke zichtbaarheid aan deze opkomende asset class.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.