Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Huawei lanceert Blockchain Service voor klanten wereldwijd

Peter Slagter
Peter Slagter

Huawei Cloud, het cloudbedrijf van Huawei Global, heeft de lancering van haar Blockchain Service (BCS) bekendgemaakt. Eerder was de dienst al voor commercieel gebruik inzetbaar in China. Nu is het platform voor klanten wereldwijd beschikbaar.

Bedrijfsleven

Met een persbericht heeft Huawei de lancering van z'n blockchaindiensten (BCS) afgerond. De dienst moet het makkelijk maken voor ondernemers en ontwikkelaars om blockchain-applicaties te maken en beheren op Huawei Cloud. Daarmee volgt Huawei andere cloudleveranciers, zoals Amazon en Microsoft.

Huawei stelt dat BCS in de meeste industrieën toe te passen is, waaronder Internet of Things (IoT), de gezondheidszorg, en de financiële industrie. In het persbericht gaat Huawei in op (technische) eigenschappen van hun oplossing, zoals flexibiliteit, snelheid, en kostenefficiëntie.

De Chinese multinational is niet de eerste cloudleverancier die met een blockchain as a service komt. Eerder zagen we berichten langskomen van Microsoft, Amazon, IBM, en Alibaba Group. De manier waarop het product in de markt wordt gezet, is gelijksoortig aan de manier waarop deze bedrijven het hebben gedaan.

Opvallend is wel dat Huawei flink teruggeeft aan de open source community. Sinds hun samenwerking met Hyperledger hebben ze veel technische contributies geleverd aan Fabric en STL. Huawei is aangemerkt als belangrijke maintainer van Hyperledger.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.