Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Startup accelerators in Ohio steken meer dan $100 miljoen in blockchain-bedrijven

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens een bericht op Cleveland.com steken twee zogeheten startup accelerators in de Amerikaanse staat Ohio meer dan $100 miljoen in blockchainbedrijven. De plannen kwamen naar buiten op de Blockland SOlutions Conference in Cleveland.

Bedrijfsleven

Accelerators helpen jonge start-ups met het verzamelen van kennis en kapitaal. Het doel van acceleratorprogramma’s is het leerproces van start-ups te versnellen. Vaak koppelt een accelerator een start-up aan ervaren ondernemers, die als mentoren dienen voor de jonge ondernemers.

In dit geval gaat het om de bedrijven JumpStart en FlashStarts. De eerste maakt $100 miljoen beschikbaar voor blockchain-startups die in een vroeg stadium zijn van de ontwikkeling van hun product. FlashStarts maakt $6 miljoen vrij om te investeren in zogeheten seed funding rounds.

Ohio komt steeds vaker in het nieuws als pro-blockchain regio in Amerika. Afgelopen week kwam Ohio nog in het nieuws met een primeur. Vanaf deze week kunnen bedrijven in Ohio alle belastingen betalen met bitcoin. Het initiatief zou uiteindelijk ook toegankelijk moeten worden voor individuen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.