Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Amerikaanse overheid onderzoekt haalbaarheid van volgen transacties met privacy coins

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) wil weten hoe haalbaar het is om transacties met privacy coins te volgen. De DHS zoekt naar manieren om forensische analyse toe te passen op dit type munten.

Regelgeving

De intentie om onderzoek te doen naar privacy coins blijkt uit een zogeheten pre-solicitation document. Hoewel daarin wordt opgemerkt dat er voor cryptovaluta toepassingen zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, draait het primair om het gebruik van privacy coins voor criminele doeleinden.

De DHS noemt projecten als zcash en monero, waarin de nadruk ligt op privacy en anonimiteit. Logischerwijs is het lastig om transacties op deze blockchains te traceren. Het document gaat hier als volgt op in:

“Hoewel deze features wenselijk zijn, is er een vergelijkbare interesse in het traceren en begrijpen van transacties en acties op blockchains die een illegaal karakter hebben. Dit voorstel roept op tot oplossingen die wetshandhavers de mogelijkheid geven om forensische analyse toe te passen op blockchaintransacties.”

In het document worden specifiek zcash en monero genoemd, maar de DHS realiseert zich dat er meer privacymunten zijn en dat er nieuwe platforms ontwikkeld kunnen worden met dezelfde eigenschappen. Daarom zou de uiteindelijke oplossing breed toepasbaar moeten zijn.

De DHS verwacht nog geen concrete oplossingsvoorstellen, maar zoekt contact met mensen en bedrijven die over dit onderwerp in gesprek willen komen met het agentschap.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.