Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Amerikaanse overheid onderzoekt haalbaarheid van volgen transacties met privacy coins

Peter

De Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) wil weten hoe haalbaar het is om transacties met privacy coins te volgen. De DHS zoekt naar manieren om forensische analyse toe te passen op dit type munten.

De intentie om onderzoek te doen naar privacy coins blijkt uit een zogeheten pre-solicitation document. Hoewel daarin wordt opgemerkt dat er voor cryptovaluta toepassingen zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, draait het primair om het gebruik van privacy coins voor criminele doeleinden.

De DHS noemt projecten als zcash en monero, waarin de nadruk ligt op privacy en anonimiteit. Logischerwijs is het lastig om transacties op deze blockchains te traceren. Het document gaat hier als volgt op in:

“While these features are desirable, there is similarly a compelling interest in tracing and understanding transactions and actions on the blockchain of an illegal nature.

This proposal calls for solutions that enable law enforcement investigations to perform forensic analysis on blockchain transactions. This analysis can be approached in any number of ways and may consider different data situation use cases depending on whether additional data from off-chain sources are available.”

In het document worden specifiek zcash en monero genoemd, maar de DHS realiseert zich dat er meer privacymunten zijn en dat er nieuwe platforms ontwikkeld kunnen worden met dezelfde eigenschappen. Daarom zou de uiteindelijke oplossing breed toepasbaar moeten zijn.

De DHS verwacht nog geen concrete oplossingsvoorstellen, maar zoekt contact met mensen en bedrijven die over dit onderwerp in gesprek willen komen met het agentschap.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/us-homeland-security-is-interested-in-tracking-privacy-coins.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.