Alles over de nieuwe economie onder één dak.

General Motors noemt blockchain als data-oplossing voor zelfrijdende auto's

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit een patent-aanvraag van General Motors (GM) blijkt dat het grote autobedrijf een oogje heeft op blockchaintechnologie. Het patent beschrijft een proces waarin het gebruikt wordt voor de opslag van gegevens van zelfrijdende auto's.

Adoptie

Naast de opslag van gegevens van zelfrijdende auto's, faciliteert het beoogde blockchainplatform het delen van gegevens tussen deelnemers aan het blockchain-netwerk (de auto's), aldus de patent-aanvraag.

Navigatie van de auto is één van de use cases die genoemd worden in de aanvraag:

“In het kader van het genereren van (navigatie)routes is het wenselijk dat informatie over locatie en voertuigdichtheid door voertuigen wordt aangeboden en (automatisch) tussen hen wordt gedeeld.”

In de aanvraag is ook te lezen dat GM nadenkt over het integreren van betalingen, zodat de auto zelf tol of andere diensten kan betalen waar kosten aan verbonden zijn.

GM heeft een aanzienlijke hoeveelheid tijd en energie gestoken in autonome voertuigen. In maart kondigde het bedrijf aan dat het in 2019 de productie van zelfrijdende auto's zou starten. Samen met andere autofabrikanten, waaronder BMW, heeft GM het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) opgericht.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.