Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking

Peter

Het hoofd van het Municipal Bureau of Finance in Peking, Huo Xuewen, waarschuwt voor het aanbieden van security token offerings in Peking. Xuewen deed de uitspraak afgelopen zaterdag op een forum van dat het agentschap organiseerde.

In de exacte woorden van Xuewen:

“I will issue a risk warning to those who promote and issue STO tokens in Beijing. My advice is to only engage in such offerings when the government has legalized them.”

Een security token offering (STO) lijkt op een initial coin offering (ICO), waarbij crypto-tokens door een bedrijf worden verkocht om fondsen te werven. Een belangrijk verschil is dat token-houders na een STO ook een deel van de winst van het bedrijf ontvangen.

De autoriteiten in China nemen sinds eind vorig jaar maatregelen tegen fondsenwerving via ICO's. De People's Bank of China (PBoC) legde zelfs een algemeen verbod op deze manier van verkoop op. Recent kwam de PBoC ook naar buiten met het bericht dat het gratis distributies (airdrops) van cryptovaluta gaat aanpakken. Dat gaat soms gepaard met stevige uitspraken:

"Any new financial product or phenomenon that is not authorized under the existing legal framework, we will crush them as soon as they dare to surface."

Ten slotte kwam in augustus vanuit de financiële afdeling van het Chinese Guangzhou Development District een verordening gericht aan lokale bedrijven, waardoor ze effectief geen aan crypto-gerelateerde promoties of evenementen meer mogen organiseren.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/security-token-offerings-illegal-says-beijing-financial-watchdog.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.