Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking

Peter Slagter
Peter Slagter

Het hoofd van het Municipal Bureau of Finance in Peking, Huo Xuewen, waarschuwt voor het aanbieden van security token offerings in Peking. Xuewen deed de uitspraak afgelopen zaterdag op een forum van dat het agentschap organiseerde.

Regelgeving

In de exacte woorden van Xuewen:

“Ik geef een risico-waarschuwing aan diegene die STO-tokens promoten of uitgeven in Peking. Mijn advies is om enkel op dergelijke aanbiedingen in te gaan als de overheid ze heeft goedgekeurd.”

Een security token offering (STO) lijkt op een initial coin offering (ICO), waarbij crypto-tokens door een bedrijf worden verkocht om fondsen te werven. Een belangrijk verschil is dat token-houders na een STO ook een deel van de winst van het bedrijf ontvangen.

De autoriteiten in China nemen sinds eind vorig jaar maatregelen tegen fondsenwerving via ICO's. De People's Bank of China (PBoC) legde zelfs een algemeen verbod op deze manier van verkoop op. Recent kwam de PBoC ook naar buiten met het bericht dat het gratis distributies (airdrops) van cryptovaluta gaat aanpakken. Dat gaat soms gepaard met stevige uitspraken:

“Ieder nieuw financieel product of fenomeen die niet geautoriseerd is binnen het bestaande wettelijke kader wordt door ons direct verpletterd.”

Ten slotte kwam in augustus vanuit de financiële afdeling van het Chinese Guangzhou Development District een verordening gericht aan lokale bedrijven, waardoor ze effectief geen aan crypto-gerelateerde promoties of evenementen meer mogen organiseren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.