Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Chinese crypto-miljardair aangesteld als CEO van blockchain-bedrijf Grandshores

Peter

Chinese crypto-miljardair en -veteraan Li Xiaolai gaat bij Grandshores Technology Group aan de slag als uitvoerend directeur. Hij gaat toezicht houden op diverse blockchainprojecten, waaronder de lancering van een stablecoin.

Xiaolai is afgelopen maandag aangetreden, aldus de aankondiging. Grandshores wil de ervaring van Xiaolai inzetten om een aantal van haar blockchainprojecten in goede banen te leiden. In het bericht van Grandshores wordt onder andere de lancering van een eigen stablecoin (gekoppeld aan de Japanse yen) en werk aan zogeheten trusted execution environment (TEE) applicaties genoemd.

Volgens Hurun, een bedrijf dat rijke individuen in China volgt, heeft Xiaolai (46) een geschat vermogen van rond de 1 miljard dollar. Hij heeft in diverse blockchainbedrijven geïnvesteerd, en is één van de oprichters van een fonds die in innovatieve startups investeert.

Het plan van Grandshores om een eigen stablecoin te lanceren werd afgelopen september naar buiten gebracht. Het moet een munt worden die gekoppeld is aan de Japanse yen, en zou begin 2019 op de markt moeten komen. Xiaolai blijft in ieder geval tot aan de komende jaarvergadering in dienst bij Grandshores. Op dat moment kan hij voor de positie herkozen worden. 

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/chinese-crypto-billionaire-to-help-lead-hong-kong-listed-blockchain-firm.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.