Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC stelt beslissing over ETF-aanvraag VanEck/SolidX voor de laatste keer uit

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zojuist naar buiten gebracht dat het nog geen beslissing neemt over de bitcoin ETF-aanvraag van VanEck/SolidX. Op woensdag 27 februari moet de SEC een beslissing nemen. Een update.

Regelgeving

Zoals gebruikelijk komt het bericht (PDF) van de SEC via een zogeheten notice of designation. In dit geval maakt de SEC bekend dat de commissie meer tijd nodig heeft om de aanvraag te kunnen beoordelen. Hiermee wordt het beslismoment over de jaarwisseling heen getild.

Het is echter de laatste keer dat de SEC haar beslissing kan uitstellen. Uiterlijk op woensdag 27 februari 2019 wordt een beslissing genomen. De ETF-aanvraag is ingediend door geldbeheerder VanEck en blockchain-startup SolidX. Eerder dit jaar gingen de twee bedrijven een samenwerking aan met de bekende Cboe exchange.

Dit bericht komt na een periode waarin verschillende andere ETF-aanvragen zijn gesneuveld, waaronder die van ProShares, GraniteShares, en Direxion. Maar het mag zeker geen verrassing zijn. Vanuit diverse hoeken, ook vanuit de SEC, wordt vrij duidelijk aangegeven wat er nodig is om een ETF toe te laten.

Het voorstel van VanEck/SolidX is anders dan de afgekeurde aanvragen. De waarde ervan is afhankelijk van bitcoin zelf, en niet op de afwikkeling van futures of andere derivaten. Een paar dagen geleden ging er nog een delegatie van de aanvragers langs bij de SEC om hun aanvraag te verdedigen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.