Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zwitserse AFM komt met nieuwe fintech-licentie met versoepelde eisen

Peter Slagter
Peter Slagter

De Zwitserse autoriteit voor financiële markten (FINMA) heeft een nieuwe fintech-licentie geïntroduceerd. De eisen om de licentie te bemachtigen zijn versoepeld, en de licentie is ook van toepassing op blockchain- en crypto-bedrijven.

Regelgeving

De financiële waakhond kwam maandag met het bericht naar buiten. Een nieuwe fintech-licentie, onder andere voor blockchainbedrijven en bedrijven die met cryptovaluta werken, die makkelijker te bemachtigen is. De licentie is bedoeld om “innovatieve bedrijven in de financiële sector” te ondersteunen.

Onder de nieuwe licentie is het onder andere toegestaan om publieke stortingen tot $100 miljoen te ontvangen, gegeven dat er geen rente over het geld betaald wordt. De introductie van de nieuwe licentie is een aanvulling van de Zwitserse Banking Act, die bedoeld is om fintech-innovatie te stimuleren.

De FINMA heeft ook richtlijnen gepubliceerd (PDF) om het aanvraagproces te vereenvoudigen, door alle details die nodig zijn in het proces vooraf inzichtelijk te maken. Daaronder valt bijvoorbeeld een beschrijving van bedrijfsactiviteiten, en een ondernemingsplan voor de komende 3 jaar.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.