Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Dochteronderneming Overstock investeert $2,5 miljoen in GrainChain

Peter

Medici Ventures, dochter van Overstock, heeft zich voor $2,5 miljoen ingekocht in GrainChain, een softwarebedrijf die een eigen blockchain en stablecoin wil lanceren. Het platform van GrainChain is gericht op de graan-industrie.

Eerder werd al duidelijk dat de CEO van Overstock, Patrick Byrne, gelooft in blockchaintechnologie. Zodanig, dat hij van plan is Overstock's detailhandel te verkopen en de opbrengst ervan in blockchain-innovatie te steken.

Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat Overstock's dochter, Medici Ventures, voor $2,5 miljoen aandelen heeft gekocht van GrainChain. Dat is een bijna 6 jaar oud bedrijf dat software ontwikkelt gericht op graanboeren en -handelaren. Daarmee heeft Medici 10% van het bedrijf in handen gekregen, en heeft de optie om daar nog eens 10% aan toe te voegen.

Twee jaar geleden kreeg GrainChain blockchaintechnologie in het vizier. Toentertijd had het bedrijf problemen met de coördinatie van duizenden vervoerders die dagelijks heen-en-weer rijden. De reden: contracten moesten handmatig worden verwerkt.

De CEO, Luis Macias, zag daar een rol voor blockchaintechnologie weggelegd:

“What it’s doing is not only leveling the playing field for the farmer but … giving a more accurate vision of where that grain is coming from, how it’s being paid and how it’s moving through the market. It’s eliminating the need for multiple-tier middlemen in the industry.”

Op dit moment maken 500 boeren gebruik van het platform, en staan er 3.000 in de wachtrij.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/overstocks-medici-invests-2-5-million-in-grain-tech-firms-blockchain-pivot.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.