Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Dochteronderneming Overstock investeert $2,5 miljoen in GrainChain

Peter Slagter
Peter Slagter

Medici Ventures, dochter van Overstock, heeft zich voor $2,5 miljoen ingekocht in GrainChain, een softwarebedrijf die een eigen blockchain en stablecoin wil lanceren. Het platform van GrainChain is gericht op de graan-industrie.

Adoptie

Eerder werd al duidelijk dat de CEO van Overstock, Patrick Byrne, gelooft in blockchaintechnologie. Zodanig, dat hij van plan is Overstock's detailhandel te verkopen en de opbrengst ervan in blockchain-innovatie te steken.

Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat Overstock's dochter, Medici Ventures, voor $2,5 miljoen aandelen heeft gekocht van GrainChain. Dat is een bijna 6 jaar oud bedrijf dat software ontwikkelt gericht op graanboeren en -handelaren. Daarmee heeft Medici 10% van het bedrijf in handen gekregen, en heeft de optie om daar nog eens 10% aan toe te voegen.

Twee jaar geleden kreeg GrainChain blockchaintechnologie in het vizier. Toentertijd had het bedrijf problemen met de coördinatie van duizenden vervoerders die dagelijks heen-en-weer rijden. De reden: contracten moesten handmatig worden verwerkt.

De CEO, Luis Macias, zag daar een rol voor blockchaintechnologie weggelegd:

“Het zorgt niet enkel voor gelijke kansen onder de boeren, maar... het geeft inzicht in waar het graan vandaan komt, hoe het betaald is, hoe het door de markt beweegt. Het elimineert de noodzaak voor meerdere tussenpersonen in de industrie.”

Op dit moment maken 500 boeren gebruik van het platform, en staan er 3.000 in de wachtrij.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.